Bruxelles

Bruxelles (etimologia numelui nu este clara; una dintre posibilitati este termenul vechi flamand Bruocsella, ce inseamna mlastina (bruoc) si casa (sella), adica “casa din mlastina“) – capitala Belgiei, oras multicultural si multilingv, sediu al Familiei Regale, dar si al multor organizatii internationale. Orasul pretinde a fi capitala de facto a Europei, aici fiind sediul Parlamentului European si al Comisiei Europene.

Bruxelles

Putine orase se pot compara cu Bruxelles in ceea ce priveste componenta sa internationala: un sfert din locuitori sunt straini si cu greu se poate gasi un amestec mai variat de etnii.

Bruxelles

Orasul medieval este caracterizat prin labirintul de stradute inguste, usor de diferentiat de constructiile de mai tarziu, ca de exemplu bulevardele in stil parizian construite de Leopold al II-lea, marginite de ambasade, banci si de constructii impunatoare.

Bruxelles

Cu un climat placut (veri calde si ierni blande), cu numeroase atractii turistice si locuri de distractie, Bruxelles ofera vizitatorilor mai mult decat bere si ciocolata 🙂

Bruxelles
Bruxelles
Bruxelles
Bruxelles
Bruxelles
Bruxelles
Bruxelles

Say something

Your email address will not be published. Required fields are marked with a grey bar.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.