Manastirea Rila

Manastirea Rila este cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria. Este situata in partea de nord-vest a muntilor Rila (la 117 kilometri sud de capitala Sofia), in valea raului Rilska la 1147 de metri deasupra nivelului marii.

Manastirea a fost fondata de Ivan Rilski in sec.IX-X si refacuta dupa incendiile din sec.XIV si XIX. Actualul ansamblu a fost finisat intre anii 1836-1860. De asemenea manastirea a fost inclusa pe lista patrimoniului mondial cultural UNESCO.

Manastirea Rila

Fondata in secolul 10, manastirea Rila este privita ca una dintre cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale, devenind astfel una dintre importantele atractii turistice din Bulgaria si Europa de Est.

Manastirea Rila

Prima tiparnita din Bulgaria a inceput sa imprime tot in cadrul Manastirii Rila. Masina de imprimat, lucrata la Viena, se pastreaza si astazi in muzeul manastirii. In manastire a functionat si o scoala de muzica bizantina.

Manastirea Rila

In pofida faptului ca Manastirea Rila a fost ridicata fara protectia vreunui mare demnitar sau rege bulgar, aceasta a primit, de-a lungul vremii, donatii de la mai multi regi bulgari printre care Ivan Asan si Kaliman Asan.

Manastirea Rila
Manastirea Rila
Manastirea Rila
Manastirea Rila

Say something

Your email address will not be published. Required fields are marked with a grey bar.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.