Muzeul Luvru – Paris

Muzeul Luvru este cel mai vizitat muzeu din lume (aproximativ 8,5 milioane de vizitatori in 2008), avand expuse in jur de 35000 de obiecte de arta din mileniul 6 I.Ch. si pana in secolul al XIX-lea D.Ch.

Muzeul este gazduit de palatul Louvre care initial a fost conceput ca o fortareata in secolul al XII-lea sub domnia lui Filip al II-lea si a devenit muzeu de abia in timpul Revolutiei Franceze.

Luvru-ul este compus din 3 mari aripi: Denon, Richelieu si Sully. Fiecare aripa are 4 nivele iar intrarea in cele 3 aripi se face din sala Napoleon aflata sub piramida de sticla (piramida a fost construita de arhitectul I. M. Pei).

Spre deosebire de Turnul Eiffel unde ati putea astepta la coada si 3 ore, aici in 10 minute sunteti intrati in muzeu, iar daca aveti pana in 25 de ani si sunteti cetateni europeni intrarea este libera.

Pentru ca muzeul este foarte mare, va recomand sa va luati un ghid audio, o consola nintendo, care va arata si pozitia in care va aflati. Credeti-ma, aveti nevoie! Dupa o jumatate de ora este aproape imposibil sa gasesti drumul spre iesire.

V-am zis ca muzeul este foarte mare? Sfatul meu este sa va stabiliti inainte ce vreti sa vizitati si sa va tineti de plan, pentru ca nici galopand cu bicicleta prin muzeu nu o sa terminati de vizitat tot intr-o singura zi…

Muzeul Luvru

Mai jos este Curtea Napoleon a Muzeului Luvru si piramida.

Muzeul Luvru
Muzeul Luvru
Muzeul Luvru

Bineinteles, nu ratati sa vedeti Gioconda (sau Mona Lisa) de Leonardo da Vinci, cea mai renumita opera de pictura din istorie. Va trebui sa dati niste coate in stanga si in dreapta sa despicati puhoiul de oameni din fata picturii ca s-o puteti vedea de aproape.

Muzeul Luvru

Nu trebuie sa ratati sa vedeti pe cele 2 zeite: Venus din Milano si Nike.

Muzeul Luvru
Muzeul Luvru

Iar cei pasionati de faraoni, mumii si sfincsi este un intreg departament destinat antichitatilor egiptene.

Muzeul Luvru
Muzeul Luvru
Muzeul Luvru
Muzeul Luvru
Muzeul Luvru

Say something

Your email address will not be published. Required fields are marked with a grey bar.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.