Muntele Athos

Muntele Athos este un munte cu inaltimea de 2.033 m si o peninsula cu lungimea de 60 km si o latime ce variaza intre 8 si 12 km, situat in nordul Greciei, in regiunea greceasca Macedonia.

Muntele Athos

Aici isi au locul 20 de manastiri, 12 schituri si o multime de chilii calugaresti ortodoxe, in care traiesc mai mult de 1500 de monahi ortodocsi. Regiunea este autonoma din punct de vedere administrativ, alcatuind un stat monastic cu capitala la Karyes.

Muntele Athos

Sistemul de intrare de aici este strict si permite vizita a numai 100 de pelerini ortodoxi si 10 vizitatori non-ortodoxi in acelasi timp, toti de sex masculin si majori. Vizitatorii non-ortodoxi trebuie sa depuna o cerere cu minim sase luni inainte, permisele obtinute fiind de regula de numai patru zile.

La Sfantul Munte se poate ajunge cu barca, dupa care puteti sa mergeti printre manastiri, fiecare dintre acestea continand o pensiune.

Muntele Athos

Femeile la Muntele Athos

Muntele Athos este un loc interzis femeilor. Fie ele regine, calugarite sau femei simple. Nici macar animalele de sex feminin un au ce cauta in Sfantul Munte.

Muntele Athos
Muntele Athos
Muntele Athos
Muntele Athos
Muntele Athos
Muntele Athos
One comment on “Muntele Athos

Say something

Your email address will not be published. Required fields are marked with a grey bar.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.